2010. október 18., hétfő

Almás túrófelfújt vaníliaöntettel

Az alábbi felfújt egy tartalmasabb leves után főfogásként is fogyasztható, vagy kínálhatjuk desszertként is. Finom hidegen és melegen is.
Vaníliaöntettel tálaltam, amihez kevertem egy kis szederlekvárt
.


Hozzávalók: 30 dkg túró, 30 dkg alma lereszelve, 10 dkg cukor, 4 db tojás, 5 dkg darált dió, 5 dkg vaj, 6 dkg búzadara, 1 narancs reszelt héja,
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a túrót, a reszelt almát, a reszelt narancshéja, a darát és a diót, majd összeforgatjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az almás-túrós keverékbe.
Egy kuglóf formát kivajazunk, morzsával meghintjük, és beleöntjük a masszát.
Kb. 170-175 fokon 35-40 percig sütjük.
Gyümölccsel, vagy vaníliaöntettel tálaljuk.

9 megjegyzés:

Raindrop írta...

Ma még nem ettem semmit, és túrós csuszára vágyom. Erre itt van ez. Hát van neked szíved? :)
Azt a két szeletet meg a kis tálka sodót elviszem gyorsan a többiek elől.
A fotó csodálatos, mint mindegyik. A szalvéta pedig még mindig kedvencem. :)

Ottis írta...

Hát gyönyörű a kép megint!És biztos finom is!

Bianka írta...

Gyönyörűséges, mesés

Csibe írta...

Raindrop, már küldöm is, egy-két bónuszszelettel együtt :)

Ottis, igen, tényleg finom. Köszi!

Bianka, köszönöm!

trinity írta...

Jut eszembe-nem ebédeltem:((( Most be kell érnem a chilis babbal, miközben ezt nézegetem. Nincs ez így jól:( Nem igazság!!! :DDD

Thrini írta...

Nekem nincs kuglóf formám. Mekkora edény kell ehhez az adaghoz? Kerámiában átsülne?
Nagyon guszta!! Minden túróst szeretek!!

Csibe írta...

Trinity, szívesem megvendégellek téged is :)

Thrini, szerintem átsülne. A forma amiben sütöttem - a alja, ami szűkebb kb. 18 centi, a szélesebb fele 22 centi - kábé a feléig volt a masszával.

Jade írta...

Gyonyoruseges!

Csibe írta...

Jade, kösziiii!