Az alábbi felfújt egy tartalmasabb leves után főfogásként is fogyasztható, vagy kínálhatjuk desszertként is. Finom hidegen és melegen is.
Vaníliaöntettel tálaltam, amihez kevertem egy kis szederlekvárt.
Hozzávalók: 30 dkg túró, 30 dkg alma lereszelve, 10 dkg cukor, 4 db tojás, 5 dkg darált dió, 5 dkg vaj, 6 dkg búzadara, 1 narancs reszelt héja,
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a túrót, a reszelt almát, a reszelt narancshéja, a darát és a diót, majd összeforgatjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az almás-túrós keverékbe.
Egy kuglóf formát kivajazunk, morzsával meghintjük, és beleöntjük a masszát.
Kb. 170-175 fokon 35-40 percig sütjük.
Gyümölccsel, vagy vaníliaöntettel tálaljuk.
9 megjegyzés:
Ma még nem ettem semmit, és túrós csuszára vágyom. Erre itt van ez. Hát van neked szíved? :)
Azt a két szeletet meg a kis tálka sodót elviszem gyorsan a többiek elől.
A fotó csodálatos, mint mindegyik. A szalvéta pedig még mindig kedvencem. :)
Hát gyönyörű a kép megint!És biztos finom is!
Gyönyörűséges, mesés
Raindrop, már küldöm is, egy-két bónuszszelettel együtt :)
Ottis, igen, tényleg finom. Köszi!
Bianka, köszönöm!
Jut eszembe-nem ebédeltem:((( Most be kell érnem a chilis babbal, miközben ezt nézegetem. Nincs ez így jól:( Nem igazság!!! :DDD
Nekem nincs kuglóf formám. Mekkora edény kell ehhez az adaghoz? Kerámiában átsülne?
Nagyon guszta!! Minden túróst szeretek!!
Trinity, szívesem megvendégellek téged is :)
Thrini, szerintem átsülne. A forma amiben sütöttem - a alja, ami szűkebb kb. 18 centi, a szélesebb fele 22 centi - kábé a feléig volt a masszával.
Gyonyoruseges!
Jade, kösziiii!
Megjegyzés küldése