Az alábbi könnyen elkészíthető citromos krémet használhatjuk sütemények, torták, kekszek töltésére, pogácsához, teasüteményekhez.
A recept megtalálható - sok más nemzetközi recepttel együtt - a Kifőztük 3. számában is.
Hozzávalók:
3 db citrom leve (kb. 1 dl)
3 db tojás
15 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
A citromokat alaposan mossuk meg. A citromok levét facsarjuk ki, 1 db citromnak a héját reszeljük le.
Egy tálba (olyat használjuk, ami vízfürdőhöz alkalmas) üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet, és kicsit keverjük össze.
Vízfürdőben közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük (ez kb. 8-10 perc). Ha lenne benne csomó, szűrjük át.
A vízfürdőről levéve belekeverjük a vajat, és a citromhéjat (kihagyható). Addig keverjük, míg a vaj teljesen fel nem olvad.
A krémet forró vízzel kiöblített csavaros üvegekbe öntjük. Hűtőben 2 hétig eltartható.
9 megjegyzés:
Drága Csibe!:) Hoztam egy jó szót neked!:) http://szepsegtar.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo.html
Isteni krémes! Imádom, csak nem lehet abbahagyni, ha egyszer elkezdi az ember. :))
Nagyon jó recept!Finom lehet!
Csodás és a színe is
Mostmá télleg ki kell próbálnom! :)
Kedves Csibe!
Kérlek nézz be hozzám, mert egyszerre 3 dolgot is szeretnék Neked adni: :)
http://ildinyo.blogspot.com/2011/04/olelest-dijat-es-meg-jo-szot-is-kaptam.html
Nah, ezt megpróbálom. :)
Annyi helyen láttam már, de egyik sem győzött meg. Ez igazán tetszik, van is ötletem mihez kellene.
Nagyon szeretem én is!
Lányok, kedvesek vagytok, köszönöm!
Megjegyzés küldése