2011. április 27., szerda

Bécsi sajtsaláta

A Kifőztük idei 3. számába készítettem az alábbi salátát, és amióta a piacon megjelent a friss, ropogós, zsenge retek többször is elkészült.
Pirítóssal reggelire, vacsorára, vagy előételként is tálalhatjuk.



Hozzávalók:
1 csomag retek (7-8 db)
15 dkg sajt
10 dkg krémes túró
1 dl tejföl
1 kávéskanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
2 db kisebb ecetes uborka apróra vágva
1 maréknyi snidling felaprítva
1 teáskanál kapor felaprítva
2 teáskanál citromlé
só, bors
A krémes túrót, a tejfölt, a mustárt összekeverjük, majd az olajat is folyamatosan kevergetve hozzáadjuk.
A retket, és a sajtot lereszeljük (nagyobb lyukú sajtreszelőn), és a snidlinggel, a kaporral, az ecetes uborkával együtt a mártásba keverjük. Hozzákeverjük a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, hűtjük, és tálaljuk.

12 megjegyzés:

egycsipet írta...

De jól hangzik! Szeretem az ilyen salátákat, ezt is megvettem! :)

Nelli írta...

Nagyon finom lehet!A kapor különlegessé teszi.

Ottis írta...

Nagyon finom biztos!

Kati írta...

Tetszik, kipróbálom.

BéVé írta...

Nagyon szeretem a fényeidet. Mondtam már?

Pocak Panna írta...

Nagyon jól néz ki! Úgy szeretem a fotóidat! Biztos vagyok benne, hgyo nagyon finom recept!

trinity írta...

Tökéletes! Mentem magamnak, mert ezt a gyerekeim is megeszik, köszi!

Vesta írta...

Szintén mentve!

Eszter írta...

Nagyon-nagyon guszta!

Csibe írta...

Lányok, úgy örülök, hogy tetszik :))

Lévai Mariann írta...

Én pedig meg is csináltam:) Majd holnap beszámolok róla, hogy milyen volt:)

Csibe írta...

Mariann, de jó!...és milyen volt? :)