Még június elején készültek az alábbi jégkrémek a Kifőztük magazin júliusi számába, bízva a kellemesen meleg nyárban.
Remélem lesznek még meleg napok, amikor igazán jól esik egy-egy jeges nasi.
Málnás
Hozzávalók:
3 dl víz
20 dkg cukor
25 dkg málna
fél citrom leve
Vaníliás vagy citromos joghurt
A vizet a cukorral összefőzzük, egy-két percig forraljuk, és kihűtjük.
A málnát átpasszírozzuk és a citromlével együtt a szirupba keverjük, formákba töltjük, és fagyasztjuk.
Tipp: rétegezhetjük joghurttal. A formába teszünk egy kis joghurtot, fagyasztóba tesszük, megdermesztjük, majd ráöntjük a málnás szirupot, és ismét fagyasztjuk.
Epres
Hozzávalók:
3 dl víz
20 dkg cukor
25 dkg eper
A vizet a cukorral összefőzzük, egy-két percig forraljuk, és kihűtjük.
Az epret összenyomkodjuk, vagy leturmixoljuk és a szirupba keverjük, formákba töltjük, és fagyasztjuk.
Narancsos
Hozzávalók:
3 dl víz
20 dkg cukor
2 dl narancslé
A vizet a cukorral összefőzzük, egy-két percig forraljuk, kihűtjük, és a narancslével összekeverjük. Formákba töltjük, és fagyasztjuk.
8 megjegyzés:
Micsoda vidám fotó!
Hát nekem most nagyon jól esne! Annyira jó a fotód!!! :)
Isteni ez a fotó!
Nagyon szépséges a kép
Ne izgasd magad:DD Nekem idebent a lakásban is jólesik, az idő nem számít-jöhet:)))
Lányok, aranyosak vagytok, köszi!
Trini, ííígy van :))
De szuper ez a fotó! Nagyon-nagyon szép!
Reni, kedves vagy, köszönöm!
Megjegyzés küldése