2011. augusztus 12., péntek

Málnafagyi csokis tortácskákkal

Szintén a nyár elején készült ez a málnafagyi is, amihez kis kakaós-csokis tortácskákat sütöttem.


A recept a Kifőztük magazin júliusi számában is megtalálható.

Málnafagyi
Hozzávalók:
25 dkg málna
3 dl tej
2 dl tejszín
15 dkg mascarpone
1,5 dl cukor
2 csepp vaníliaaroma
1 evőkanál citromlé

A tejet a cukorral forraljuk fel, majd hűtsük le. A málnát passzírozzuk át, a tejszínt verjük kemény habbá. A málnapürét keverjük hozzá a mascarponéhoz, öntsük hozzá a lehűtött cukros tejet, az aromát, és végül forgassuk bele a tejszínhabot.
A krémet – ha nem fagyigépet használunk - öntsük tálba, és kb. 4 órára tegyük a fagyasztóba (félóránként keverjük át).

Csokis tortácskák



Hozzávalók:
10 dkg vaj
2,5 dl barna cukor
1,5 dl liszt
2 tojás
4 evőkanál kakaó
fél csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál csokipasztilla vagy reszelt csoki

A vajat olvasszuk meg, majd a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással keverjük habosra.
Egy másik tálban a lisztet, a kakaót, a sütőport vegyítsük össze, és keverjük a cukros krémbe, végül forgassuk bele a csokipasztillákat.
A tésztát töltsük zsiradékkal kikent formákba, és 170 fokon süssük kb. 20 percig. Ne süssük túl, nehogy a tészta kiszáradjon.

2 megjegyzés:

chriesi írta...

Uhh...ez a fagyi. Kérek egy nagykanalat!!!

Csibe írta...

Chriesi, csak sütivel együtt :)