2011. szeptember 12., hétfő

Ketchup (mártogatós)

A Kifőztük magazin augusztusi számába készítettem az alábbi mártogatóst, amit tálalhatunk sült húsokhoz, salátákhoz is.



Hozzávalók:
4 paradicsom
1 érett mangó
1 vöröshagyma
7 dkg barna cukor
0,5 dl almaborecet
1 dl almalé
1 teáskanál zöld fűszer


Forró vízzel leöntjük a paradicsomokat, lehúzzuk a héjukat, és szeleteljük őket.
Meghámozzuk a mangót, és földaraboljuk a húsát. Meghámozzuk a hagymát, és azt is szeleteljük.
Edénybe tesszük a paradicsomot, a mangót, a hagymát, és összeforraljuk a cukorral, az ecettel meg az almalével. Hozzáadjuk a zöld fűszert, és ízlés szerint sózzuk. Lassú tűzön. kb. 15-20 percen át főzzük, majd turmixoljuk. Üvegekbe töltjük, és hűtőben tároljuk.
Tipp: használhatjuk mártogatósnak, valamint sült húsokhoz, salátákhoz.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

A házinál nincs is jobb

Puszedli írta...

Ha lenne időm biztosan kipróbálnám! Addig meg jól elraktározom. :)

Csibe írta...

Bianka, köszi!

Puszedli, akkor majd ha jut rá egy kis időd :)