2011. november 8., kedd

Gesztenyés sült alma

Egy melengető finomság a hűvös (hideg) délutánokra, estékre. Könnyen, gyorsan elkészíthető, illatos finomság.
A recept a Kifőztük magazin októberi számában is megtalálható.




Hozzávalók:

6 alma
10 dkg Maroni hámozott előfőzött gesztenye
5 dkg aszalt áfonya
5 dkg mogyoró
5 dkg vaj
3 dkg barna cukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 dl marsala

Nagyobb darabokra vágjuk a gesztenyét és a mogyorót.
A töltelékhez egy tálban összekeverjük a darabolt gesztenyét, a mogyorót, az áfonyát, a fahéjat, az olvasztott vajat és 2 teáskanál barna cukrot. Eltávolítjuk az alma magházát, hőálló tálba állítjuk, és megtöltjük a gesztenyés töltelékkel. A maradék cukrot összekeverjük a borral, és az almára locsoljuk.
Sütőben (180 fokon) kb. 10-15 percig sütjük.

5 megjegyzés:

chriesi írta...

Sosem ettem még sült almát, illetve egyszer, de nem az én világom, viszont ez a gesztenyés nagyon izgisen hangzik!

egycsipet írta...

Olyan szép ez a kép! :))
Én szeretem a sült almát, finomságos lehet így megtöltve is!

Pocak Panna írta...

Oh, már a Kifőztükben is oda voltam érte, annyira kreatív ötlet, imádom az ilyen egyszerű mégis nagyon kreatív recepteket, mindenképp meg fogom csinálni, amint gesztenyéhez jutok. :) (Otthon, karácsonykor a Maronihoz!)

Bianka írta...

Annyira hangulatos kép

Csibe írta...

Chriesi, pedig érdemes lenne megpróbálnod :)

Csipet, ha szereted, akkor neked kötelező :))

Panna, tényleg egyszerű és nagyszerű :)

Bianka, köszi szépen!