Melengető leves a hideg napokra.
A recept a Kifőztük magazin novemberi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
3 körte
20 dkg sütőtök (meghámozva)
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
5 dkg vaj
3 dl alaplé
1 evőkanál juharszirup
2 dl tejszín
1 kávéskanál kakukkfű
őrölt szerecsendió
só
bors
A hagymát felaprítjuk és a vajon kicsit megpároljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a sütőtököt felkockázzuk, a hagymához adjuk és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
A körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, felkockázzuk és a többi zöldséghez keverjük. Hozzáadjuk az alaplevet, a juharszirupot, a kakukkfüvet, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és kb. 15-20 percig főzzük.
Ha a zöldségek megpuhultak leturmixoljuk, és a tejszínt hozzáadva összeforraljuk. Ha szükséges utána ízesítünk.
Tipp: tálaláskor adhatunk hozzá ízlés szerint sajtot, illetve pirított tökmagot.
6 megjegyzés:
Izgalmas párosítás :)
Izgalmas ízvilág
Fincsiség!
Köszi Lányok! :)
Csibe!
Annyira vágyok egy ilyen finom, krémes levesre és nagyon izgalmas párosításokat látok: tök, körte, hagyma! Ezt most a hétvégén ki fogom próbálni mindenhépp már el is mentem, majd írok milyen lett! :)
Panna, örülök, és majd mesélj! :)
Megjegyzés küldése