Kimondottam szeretem azokat az ételeket, amik könnyen elkészíthetőek, és kiadósak is. Az alábbi recept is ilyen. Fűszerezés után mindent beleteszünk egy sütőtálba, és már sülhet is.
A recept az Etalon magazin októberi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
3 körte
1,5 kg burgonya
6-8 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 citrom leve
só
bors
olívaolaj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, sóval, borssal alaposan bekenjük, megszórjuk a kakukkfűvel, majd egy hőálló tálba helyezzük, és meglocsoljuk 4-5 evőkanál olívaolajjal.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Megsózzuk, a citromlével, 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük és a fokhagymagerezdekkel együtt a csirkecombok mellé rakjuk. Alufóliával letakarva a sütőben kb. 40 percig pároljuk. A fóliát eltávolítjuk, a körtéket négyfelé vágjuk és a combok mellé tesszük. Visszahelyezzük a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megpirítjuk.
6 megjegyzés:
Ismét egy remekmű! :))
Éhenhalás ellen nem vagy hatásos, azt ugye tudod? :D
Valóban könnyen elkészíthető, és nagyon finomnak tűnik!
óó, hát ez csuda jól néz ki. vittem. köszi!
Nekem való! Nem győzöm elégszer elmondani mennyire szeretem a húst gyümölccsel. Megnyamiznám az egészet! :)
Köszönöööm! :))
Ma este megcsináltam és valami isteni ízorgia kerekedett ki belőle. Köszönöm:)
Megjegyzés küldése