2012. január 2., hétfő

Gesztenye mousse ropogós keksszel

Mivel is kezdhetném az új évet, mint egy - vagyis kettő - édességgel :)


A recept a Kifőztük magazin novemberi számában is megtalálható.

Hozzávalók:
mousse-hoz
25 dkg gesztenyemassza
1 dl tej
0,5 dl Marsala
2 tojás
1 evőkanál barnacukor
10 dkg mascarpone
tálaláshoz kakaópor

A gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojás sárgákat a tejjel, a Marsalaval és a cukorral lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémesre sűrítjük. A tűzről levével langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszához és marcarponét is hozzáadva összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyekrémhez forgatjuk.
Poharakba kanalazzuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk.

Kekszhez:
12 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 csepp vaníliaaroma
2 tojásfehérje
15 dkg liszt
csipet só

A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és az aromával együtt beleforgatjuk a vajas keverékbe. A lisztben elkeverjük a sót és szintén a vajkrémhez adjuk. Összekeverjük (viszonylag lágy tésztát kapunk), a tésztát fóliába csomagoljuk, és 45 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, a kívánt formára kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

4 megjegyzés:

chriesi írta...

Boldog új évet! Juj, ezt elteszem jövőre! :))

Csibe írta...

Noémi, neked is nagyon boldog új évet, és szerintem ne várj addig :))

MÁK írta...

BUÉK! :) Nagyon guszta! :)

Rosita Vargas írta...

Una delicia irresistible me encanta,abrazos y feliz año,abrazos.