2012. augusztus 7., kedd

Kalácspuding

Kicsit fel kellene pörögnöm és hozni a már elkészült finomságokat (ezt most csak úgy "hangosan" magamnak:))
Szóval itt egy kalácspuding. Melegen vagy hidegen, kinek hogy tetszik. És sok-sok gyümölccsel.



A recept a Kifőztük magazin augusztusi számában is megtalálható.

Hozzávalók

12 szelet kalács
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 dl tejszín
5 dl tej
fél teáskanál fahéj
3 dkg vaj
5 dkg málna
5 dkg szeder
5 dkg ribizli
2 evőkanál barna cukor
Porcukor a díszítéshez
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a fahéjat és összekeverjük.
A kalácsszeleteket egy hőálló tálba helyezzük, ráöntjük a sodót. Letakarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A vajat kis darabokra vágjuk és elosztjuk a kalácsok tetején, majd megszórjuk a barna cukorral. Sütőbe tesszük és 20 perc alatt megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt rászórjuk a gyümölcsöket, és meghintjük porcukorral.

4 megjegyzés:

duende írta...

Na, itt is, mint Dolce Vitánál: imádom a kalácspudingokat! :)
És ez gyönyörűséges!

Nyammm írta...

Nagyon guszta!:)még sosem készítettem, itt lesz az ideje:)

Vikvi írta...

Gyönyörűséges, és isteni lehet. Már én is gondolkoztam a kalácspudingban :)

Csibe írta...

Duende, köszönöm szépen :)

Nyammm, érdemes kipróbálni!

Vikvi, neked is azt mondhatom mint Nyammm-nak :))