Szóval itt egy kalácspuding. Melegen vagy hidegen, kinek hogy tetszik. És sok-sok gyümölccsel.
A recept a Kifőztük magazin augusztusi számában is megtalálható.
Hozzávalók
12 szelet kalács
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 dl tejszín
5 dl tej
fél teáskanál fahéj
3 dkg vaj
5 dkg málna
5 dkg szeder
5 dkg ribizli
2 evőkanál barna cukor
Porcukor a díszítéshez
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a fahéjat és összekeverjük.
A kalácsszeleteket egy hőálló tálba helyezzük, ráöntjük a sodót. Letakarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A vajat kis darabokra vágjuk és elosztjuk a kalácsok tetején, majd megszórjuk a barna cukorral. Sütőbe tesszük és 20 perc alatt megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt rászórjuk a gyümölcsöket, és meghintjük porcukorral.
4 megjegyzés:
Na, itt is, mint Dolce Vitánál: imádom a kalácspudingokat! :)
És ez gyönyörűséges!
Nagyon guszta!:)még sosem készítettem, itt lesz az ideje:)
Gyönyörűséges, és isteni lehet. Már én is gondolkoztam a kalácspudingban :)
Duende, köszönöm szépen :)
Nyammm, érdemes kipróbálni!
Vikvi, neked is azt mondhatom mint Nyammm-nak :))
Megjegyzés küldése