A recept a Kifőztük magazin augusztusi számában is megtalálható.
Hozzávalók
Tésztához
20 dkg liszt
12 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
Töltelékhez
3 tojás sárgája
3 citrom
12 dkg porcukor
4 dkg vaj
1 evőkanál kukoricakeményítő
Tetejére
2 tojásfehérje
15 dkg cukor
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy 26 cm-es vagy 6 db 10 cm-es piteformát vékonyan kivajazunk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a formába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és kb. 10-15 percig sütjük.
A citromokat megtisztítjuk, a héjukat lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
A krémhez egy hőálló tálban (olyat használjunk, ami vízfürdőhöz alkalmas) a porcukrot, a kukoricakeményítőt, a citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a citromlevelet és a tojás sárgákat. Vízfürdőben folyamatosan kevergetve összemelegítjük. Közben a vajat is hozzáadjuk, és – továbbra is - folyamatosan kevergetve enyhén besűrítjük. Ha elkészült a krém, hagyjuk langyosra hűlni.
Ha a krém langyos, teleöntjük a tésztába.
A díszítéshez a tojásfehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Ráhalmozzuk a tésztára (vagy habzsákkal díszítjük). Sütőbe tesszük, és 160 fokon 10-15 percig szárítjuk a habot (vagy ameddig enyhén megpirul).
6 megjegyzés:
Ez egy igazi finomság lehet :)
Imádom és olyan csábító ezen a fotón!:)
Csodaszép!
Köszi Lányok! :)
Nagyon szép! Már Én is kèszítettem ilyet, mivel apukám nagy kedvence! :)
Yoli,köszi szépen!
Megjegyzés küldése