2012. december 5., szerda

Kakaós muffin mogyorókrémmel

Még elkészíthetjük a Télapónak is.

Kifőztük magazin december  

Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 evőkanál kakaó
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
2,5 dl natúr joghurt
3 evőkanál mogyorókrém
Szóráshoz
porcukor

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót és a fahéjat.
Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot, a vajat és a tojást. Hozzáadjuk a joghurtot, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a kakaós lisztet.
A tésztából félig megtöltjük a muffin formákat, elosztjuk rajt a mogyorókrémet, majd a maradék tésztát elosztjuk rajtuk.
180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: