2012. december 21., péntek

Diós csillagok

Újabb apróságok.


Kifőztük magazin december

Hozzávalók:
10 dkg darált dió
25 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 tojás
12 dkg vaj
4 evőkanál lekvár
Díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
fél teáskanál olaj

A diót, a lisztet, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojást és a vajat összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
Egy tepsik kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk és csillag (vagy tetszés szerinti) formákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírra helyezzük, és 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
A tésztát hagyjuk kihűlni, majd 2-2 db-ot lekvárral összeragasztunk.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat. Az összeragasztott csillagokat félig belemártjuk a csoki, és sütőpapíron hagyjuk megdermedni.

3 megjegyzés:

Anazar írta...

A dió meg a csokoládé nagy kedvenc együtt, és nem csak karácsonykor ;-)
Szép ünnepet kívánok!

Csibe írta...

Anazar, szerinted is? szerintem is :))

Árpád Bak írta...

Ez egyszerűen nagyszerű :)Köszönöm
Boldog,Békés Karácsonyt Kívánok !