2013. január 4., péntek

Citromos-mandulás virágok

Igazán omlós, igazán citromos. És nem csak karácsonyra.


Etalon magazin december


Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg cukor
12 dkg őrölt mandula
15 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
0,5 dl citromlé
1 teáskanál vanília aroma
porcukor a díszítéshez

A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az őrölt mandulát, a lisztet, az aromát, a citromhéjat és a citromlevelet. Összegyúrjuk. Két sütőpapír között 5 mm vastagra nyújtjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ha a tészta lehűlt kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 165 fokon kb. 15 percig sütjük. Ha a tészta kihűlt porcukorral megszórjuk




4 megjegyzés:

chriesi írta...

Egyszerűen imádom ezt a fotód!

Chef Viki írta...

Számból vette ki a szót Noémi :-)))

Névtelen írta...

Hahó, ezt egy hónapja már feltetted :)!Egyébként BUÉK!
Üdv, Zsófi

Csibe írta...

Köszi szépen csajok!!! :)

Zsófi, Buék neked is, és ezennel elmegyek szabadságra, vagy legalábbis a bloghoz nem nyúlok :) köszi :)