Kifőztük magazin január
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell filé
6 dkg vaj
só
bors
20 dkg sajtkrém
4 dl tejszín
3 dkg vaj
1 kisebb szál póréhagyma
1 kis fej brokkoli
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
A csirkemelleket megmossuk, leitatjuk róluk a vizet, és
sózzuk, borsozzuk.
A vajat felmelegítjük és a hússzeleteket pirosra sütjük
benne.
A póréhagymát felkarikázzuk. A brokkolit puhára pároljuk.
A mártáshoz a vajat felmelegítjük, és megpároljuk benne a
póréhagymát. Hozzáadjuk a sajtkrémet, a tejszínt és összeforraljuk. Közben
fűszerezzük.
Ha összeforrt, levesszük a tűzről, belekeverjük a zúzott
fokhagymát. Végül óvatosan beleforgatjuk a brokkolit.
Pirított burgonyakockákkal tálaljuk.
Tipp: ha sűrűnek találjuk a mártást, egy kis tejjel hígíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése