2013. január 18., péntek

Krémes kukoricaleves

Egy finom forró krémes leves ebben a cudar időben.

Kifőztük magazin január


Hozzávalók:
1 doboz kukoricakonzerv (34 dkg)
3 dl alaplé
2 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
1 tojássárgája
őrölt bors
1/2 kávéskanál szárított kakukkfű
1 gerezd zúzott fokhagyma
a tálaláshoz:
pirított zsemlekocka

A kukoricát - ha szükséges - az alaplében puhára főzzük, majd turmixoljuk. A tejszínt
a tojássárgájával és a liszttel simára keverjük, majd a kukoricás léhez öntjük.
Felforrósítjuk, aztán a levest átszűrjük.
Enyhén borsozzuk, ha szükséges, sózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és összeforraljuk.
Levesszük a tűzről, és belekeverjük a zúzott fokhagymát.

Pirított zsemlekockával tálaljuk.

2 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta leves! Régóta tervben van, hogy elkészítem. Ez a fotó lökést adott! Guszta!!!

Csibe írta...

:) kedves vagy, köszönöm!