Kifőztük magazin január
Hozzávalók:
1 doboz kukoricakonzerv (34 dkg)
3 dl alaplé
2 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
1 tojássárgája
só
őrölt bors
1/2 kávéskanál szárított kakukkfű
1 gerezd zúzott fokhagyma
a tálaláshoz:
pirított zsemlekocka
A kukoricát - ha szükséges - az alaplében puhára főzzük,
majd turmixoljuk. A tejszínt
a tojássárgájával és a liszttel simára keverjük, majd a
kukoricás léhez öntjük.
Felforrósítjuk, aztán a levest átszűrjük.
Enyhén borsozzuk, ha szükséges, sózzuk, hozzáadjuk a
kakukkfüvet, és összeforraljuk.
Levesszük a tűzről, és belekeverjük a zúzott fokhagymát.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta leves! Régóta tervben van, hogy elkészítem. Ez a fotó lökést adott! Guszta!!!
:) kedves vagy, köszönöm!
Megjegyzés küldése