2013. január 31., csütörtök

Joghurtos narancstorta


Továbbra is a könnyen elkészíthető receptek sorát bővítem :) 
Joghurtos, narancsos, illatos sütemény.



Kifőztük magazin február

Hozzávalók:
20 dkg cukor
12 dkg vaj
2 tojás
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
25 dkg joghurt
2 narancs
Sziruphoz:
4 dkg cukor
1,2 dl víz
1 fahéjrúd
Tálaláshoz
porcukor

Az egyik narancsot alaposan lemossuk, majd a héját lereszeljük, és belekeverjük a joghurtba. Félretesszük.
Mindkét narancsot lehámozzuk, és vékony – kör - szeletekre vágjuk (körbe a fehér hártyáját is levágjuk).
A sziruphoz a cukrot a vízzel és a fahéjrúddal felforraljuk, és kb. 2-3 percig forraljuk. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukorral egy tálban habosra keverjük, majd a tojásokat is alaposan beledolgozzuk.
Belekeverjük a narancsos joghurtot, és a sütőporral elvegyített lisztet is.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, vékonyan kilisztezünk. A narancskarikákat belehelyezzük a formába és ráöntjük a tésztát.
180 fokon 45-50 percig sütjük.
Ha a tészta megsült, kivesszük a sütőből, és még forrón rálocsoljuk a szirupot. Hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Tipp: egy-két narancskarikát kis darabokra felvágunk, és a tésztába keverjük.

Nincsenek megjegyzések: