Kifőztük magazin február
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
8 dkg cukor
10 dkg vaj
2 tojás
2-3 csepp vanília aroma
13 dkg tejföl
a sütéshez:
olaj
a szóráshoz:
porcukor
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd
hozzákeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk az aromát és a tejfölt, végül a lisztes
keveréket is. A tésztát kézzel összedolgozzuk, és 20 percet pihentetjük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm-esre kisodorjuk, és
1 cm széles, 15 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kettő-kettő tésztacsík végét
összefogjuk, és összecsavarjuk, majd az összecsavart tészta végét is
összenyomjuk („csepp” formát kapunk).
Az olajat felforrósítjuk, és kisütjük benne a tésztát.
Frissen, porcukorral megszórva tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta!
Köszönöm szépen :)
Megjegyzés küldése