2013. február 4., hétfő

Csavart fánk

Vigyünk egy kis csavart a fánkba!



Kifőztük magazin február



Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
8 dkg cukor
10 dkg vaj
2 tojás
2-3 csepp vanília aroma
13 dkg tejföl
a sütéshez:
olaj
a szóráshoz:
porcukor

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd hozzákeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk az aromát és a tejfölt, végül a lisztes keveréket is. A tésztát kézzel összedolgozzuk, és 20 percet pihentetjük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm-esre kisodorjuk, és 1 cm széles, 15 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kettő-kettő tésztacsík végét összefogjuk, és összecsavarjuk, majd az összecsavart tészta végét is összenyomjuk („csepp” formát kapunk).
Az olajat felforrósítjuk, és kisütjük benne a tésztát.
Frissen, porcukorral megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés: