Etalon magazin
Hozzávalók:
40 dkg
sárgarépa
2 narancs
1
vöröshagyma
6 dkg vaj
1,5 l alaplé
(zöldség vagy húsleves)
só
bors
2 dl tejszín
a tálaláshoz:
1 csomag leveles tészta
1 tojás
szezámmag
A sárgarépát
megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
Az egyik
narancs héját lereszeljük, majd mindkét narancs levét kifacsarjuk.
A hagymát
megtisztítjuk, felkockázzuk és egy főzőedényben a vajon megpároljuk.
Beletesszük
a felkarikázott sárgarépát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a narancshéjat, a
narancslevet és az alaplét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhult
a sárgarépa leturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk.
A leveles tésztát kiterítjük, tetszés szerinti formákat szaggatunk, megkenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal, és megsütjük.
A levest a leveles tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése