...és máris egy gyümölcsös édesség...
Hozzávalók:
a krémhez:
6 dl tej
4 evőkanál
cukor
2 csapott
evőkanál liszt
6
tojássárgája
1 kávéskanál vanília aroma
a
tálaláshoz:
8 db
babapiskóta
2 evőkanál
rum (ízlés szerint gyümölcslikőr, vagy gyümölcslé)
kb. 30 dkg
ízlés szerint vegyes gyümölcs
3 dl tejszín (édes)
A krémhez a
tejet a cukorral összemelegítjük.
Egy tálban a
tojások sárgáját a liszttel, az aromával és 2 evőkanál tejjel simára keverjük,
majd a meleg tejből is 4-5 kanállal hozzákeverünk. Ezután a tojásos keveréket a
meleg tejhez öntjük, és lassú tűzön - folyamatosan kevergetve - addig
melegítjük, amíg besűrűsödik (ne forraljuk), majd lehűtjük.
A tejszínt
kemény habbá verjük.
Tálaláshoz a
babapiskótát darabokra törjük, poharakba rakjuk és meglocsoljuk rummal. A
piskótán felváltva elosztjuk a vaníliás krémet és a gyümölcsöket, végül
tejszínhabbal díszítjük.
Jól lehűtve
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése