2013. március 28., csütörtök

Vaníliás trifle


...és máris egy gyümölcsös édesség...


Hozzávalók:
a krémhez:
6 dl tej
4 evőkanál cukor
2 csapott evőkanál liszt
6 tojássárgája
1 kávéskanál vanília aroma
a tálaláshoz:
8 db babapiskóta
2 evőkanál rum (ízlés szerint gyümölcslikőr, vagy gyümölcslé)
kb. 30 dkg ízlés szerint vegyes gyümölcs
3 dl tejszín (édes)
A krémhez a tejet a cukorral összemelegítjük.
Egy tálban a tojások sárgáját a liszttel, az aromával és 2 evőkanál tejjel simára keverjük, majd a meleg tejből is 4-5 kanállal hozzákeverünk. Ezután a tojásos keveréket a meleg tejhez öntjük, és lassú tűzön - folyamatosan kevergetve - addig melegítjük, amíg besűrűsödik (ne forraljuk), majd lehűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Tálaláshoz a babapiskótát darabokra törjük, poharakba rakjuk és meglocsoljuk rummal. A piskótán felváltva elosztjuk a vaníliás krémet és a gyümölcsöket, végül tejszínhabbal díszítjük.
Jól lehűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: