2008. április 17., csütörtök

Mandulakaramell

A pirított cukor illatát imádom, az ízéről nem is beszélve, főleg ha meg van bolondítva egy kis dióval, mandulával. Fokozni persze lehet, főleg ha a grillázstorta (pörkölt torta) jön szóba. A mai napig a lakodalmak fő attrakciója nálam, mikor ez a díszes torta előkerül (ha előkerül). Kézügyesség hiánya miatt maradtam az alábbi csemegénél :) A fogakra tessék vigyázni!!! :)

Hozzávalók: 165 g kristálycukor, 15 g vaj, 3 ek. tejszín, 75 g marcipán, 75 g vágott mandula, tejcsoki, kakaó
A cukrot felolvasztjuk, kissé megbarnítjuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat, tejszínt és visszatesszük a tűzre. Kicsit melegítjük, majd belerakjuk a marcipánt, ismét kevergetjük, hogy felolvadjon és mehet bele a mandula, majd jó alaposan összekeverjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. Ismét hűtjük kicsit, utána 1x3 cm-es téglalapokra vágjuk. Ha teljesen kihűlt a felolvasztott csokiba mártjuk, és meghintjük kakaóval.


3 megjegyzés:

anyamanya írta...

Kedves Csibe! Most látom először a blogod, csodás! Várom a folytatást! :)

Csibe írta...

Anyamanya, aranyos vagy, köszönöm szépen :)

Névtelen írta...

Kedves Csibe!

Biztos nagyon finom ez a Mandulakaramell, de egészen "lázba
hozott" az ennek kapcsán említett torta (pörkölt torta).
Nem tudnád leírni hogy készül??