2009. január 6., kedd

Töltött krumpli

Hozzávalók: 4 db krumpli, 15 dkg sajt, 5 dkg füstölt sajt, 10 dkg krémsajt, 2 ek tejföl, 4 dkg vaj, 4 szelet húsos szalonna, só, bors
A krumplit megmossuk, és 210 fokon kb. fél órát sütjük. Ha kicsit kihűltek vágjuk félbe és a belsejüket szedjük ki úgy, hogy egy kis perem maradjon. A kiszedett részt keverjük össze a reszelt sajtokkal, krémsajttal, tejföllel, vajjal. A megpirított szalonnából 2 szeletet vágjunk fel apróra és keverjük a töltelékbe. Töltsük meg a krumplikat, és süssük 190 fokon kb. 15 percet. A maradék szalonnával díszítjük. Póréhagymával megszórjuk.

A "belevalók" ízlés szerint variálhatók.

2 megjegyzés:

Lilla írta...

Hmmmm, nagyon szeretem a töltött krumplit, és most miután kedvet kaptam, már tudom is mi lesz a holnapi menü!Köszi:):)

Csibe írta...

Lilla, örülök, hogy találtál kedvedre valót :) ami nagyon jó benne, ízlés szerint variálható.