2009. január 3., szombat

Krémsajtos brownie

Sokféle brownie recept létezik, és a legtöbb nagyon egyszerűen elkészíthető. Sütiskönyvekben gyakran ajánlják kezdő süteményként, egyszerű elkészítése miatt. Talán ezért is szeretem, no meg a fincsi íze miatt.

Hozzávalók (20 cm-es hosszúkás formához):
a tésztához - 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg liszt
a tetejére - 2,5 dkg puha vaj, 7,5 dkg krémsajt vagy túró, 4 dkg cukor, 1 tojás, 2 dkg liszt
A sütőt 175 fokra melegítjük (légkeverés 160 fok)
A csokoládét a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, kihűtjük. A tojást elkeverjük a cukorral, hozzákeverjük a csokoládémasszához, majd beledolgozzuk a lisztet.
A világos masszához a puha vajat a krémsajttal összekeverjük. A cukrot, a tojást végül a lisztet is belekeverjük.
A csokoládés tésztát a sütőpapírral kibélelt formába simítjuk, majd rákenjük a világos krémet. Egy villával belekeverünk a tésztába, hogy márványos legyen. Kb. 30-35 percig sütjük (a tésztának még lágynak kell lennie mikor kivesszük). A formában hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapír segítségével kivesszük a formából és szeleteljük.

Csibe: a csokis tésztába tettem pár szem meggyet.

4 megjegyzés:

Fekete Bodza írta...

Az előbb a sajátomba (blog) feltettem egy képet, hogy olyat szeretnék, - de azonnal - !
Háát, ha előbb látom ezt meg biztos nem azt írtam volna!

Ez.. ez...
Te! Ki eszi ezeket mostanában? Hm????
Istenien néz ki!

Csibe írta...

Szia! Köszi ;)...hogy ki eszi?!...hát a család, meg a szomszédok ;)...és remélem hamarosan én is!

fruzsi írta...

Kedves Orsi!!

Most sutottem meg ezt a finomsagot a te recepted alapjan es el kell hogy ujsagoljam hogy nagyon finom lett!koszonom a receptedet!Nagyon szupi az oldalad.Fruzsi

Csibe írta...

Fruzsi, köszönöm szépen, kedves vagy...és persze örülök, hogy ízlett ;)