2009. április 28., kedd

Tepsis krumpli

Gyorsan elkészíthető vacsora.

Hozzávalók: 6 db burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 lapos ek liszt, 1 kk pirospaprika, bacon szalonna, 1 nagy pohár tejföl, fokhagyma, só, sajt
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A lisztet a pirospaprikával, a felszeletelt hagymával összekeverjük, és hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, alaposan összekeverjük. Egy tepsit kicsit megolajozunk, beleöntjük a krumplit, rászórjuk a felkockázott szalonnát, és a tejföllel meglocsoljuk, amibe előtte a fokhagymát belenyomtuk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Fólia alatt pároljuk, majd a sajtot kicsit rápirítjuk.

1 megjegyzés:

Zsani írta...

Ezt "lakótárs" korunkban párszor megcsináltuk...-))))...nyami!!!