2009. augusztus 17., hétfő

Csokoládéfagylalt

Csatlakozva a fagyisok táborához (is). Még éppen időben, mielőtt vége lenne a nyárnak.
Az első próbálkozásunk nem igazán sikerült, de az alábbi gombócok annál inkább.



Hozzávalók: 5 dkg étcsokoládé, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 17 dkg cukor, 4 tojássárgája, 2,5 dkg kakaópor, 1 vaníliarúd
A tejet, a tejszínt 7,5 dkg cukrot összekeverjük, és a vaníliarúddal felforraljuk, beletördeljük a csokit, majd langyosra hűtjük. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert kakaót, a csokoládés-tejes keveréket, alaposan összekeverjük. Takarék lángon állandó keverés mellett addig melegítjük, míg besűrűsödik. A tűzről levéve kihűtjük, és mehet a fagyi gépbe.

2 megjegyzés:

DebiGabi írta...

Gratula az első fagyidhoz. Szerintem tök jól néz ki és biztos, hogy nagyon finom is:DDD

Csibe írta...

Szia Gabi, köszi szépen. Tényleg nagyon finom, krémes lett.
Hamarosan jön a következő ;)