2009. augusztus 20., csütörtök

Karamellfagylalt

Újabb kísérlet, ami ismét finom, krémes lett.


Hozzávalók: 2,5 dl tej, 2 dl tejszín, kb. 10 dkg mascarpone, 10 dkg + 3 ek cukor, 5 tojássárgája, csipet só, 1 kk vanília aroma
A 10 dkg cukrot 1 ek vízzel megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, majd addig melegítjük míg az összeugrott karamell feloldódik. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és lassan a karamellás tejet is hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a sót, az aromát, majd kicsit besűrítjük. Lehűtjük, és mehet a fagyi gépbe.

3 megjegyzés:

Reni írta...

Már nagyon régóta készülök karamellfagyit készíteni, de valamiért sosem kerül sorra. Nem is tudom miért, hiszen mindketten imádjuk.. úgyhogy most már illene. Tök jó lett ez a kép is :)

szepyke írta...

Jó napot kívánok! Itt nyit majd a fagylaltozó? :DD

Csibe írta...

Reni, köszi szépen. Próbáld ki, biztosan ízleni fog. Nagyon jó az állaga. Most hűl a következő adag, készül a holnapi grillezésre ;)

Szepyke, nanááá, várlak szeretettel!!
...de hozzátok képest van még némi lemaradásom ;)