Az egyik leves, amivel gyerekkoromban ki lehetett volna kergetni a világból.
Hogy mikor kedveltem meg már nem tudom. A lényeg, hogy szeretjük, rendszeresen készítem, és nem elhanyagolható, hogy nagyon gyorsan elkészíthető. (Anyu főzte be a paradicsomot, amit használtam)
Hozzávalók: 1 ek liszt, 2-3 ek olaj, 1 kk fűszerpaprika, 1 l paradicsomlé, 1 nagy fej vöröshagyma, só, egy kis cukor, ételízesítő, csipet oregánó
A lisztet az olajjal kicsit megpirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a paradicsomlével. Beletesszük a megpucolt, bevagdosott vöröshagymát, sózzuk (tehetünk bele egy kis cukrot is), felforraljuk, és pár percet hagyjuk főni.
A tésztát a levesben, vagy külön is megfőzhetjük.
Kockára vágott sajttal ettük. Friss bazsalikom nem volt itthon, így kimaradt.
2 megjegyzés:
Próbáld meg egyszer palacsintatésztával! Isteni!
Szepyke, dejóóó, köszi!
Megjegyzés küldése