2009. október 26., hétfő

Ananászos-kakaós süti

Az alábbi süti szintén a kedvenc csokoládés könyvemből készült.


Hozzávalók: 15 dkg liszt, 25 dkg ananász, 7,5 dkg kakaó, 1 tk sütőpor, 1 tk fahéj, 18 dkg vaj, 30 dkg kristálycukor, 1 tk vanília aroma, 3 db tojás, 3 dkg dió, csipetnyi só
Csokimáz: 5 ek tej, 2 dkg kakaó, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj
A lisztet, a kakaót, a sütőport, a fahéjat, és a sót keverjük össze. A vajat a cukorral habosra keverjük, közben a vanília aromát hozzáadjuk, majd egyenként a tojásokat is beledolgozzuk. Ezután apránként a masszához keverjük a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk a darabokra vágott diót és az ananászdarabokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon, kb 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, csokimázzal vonjuk be.
A mázhoz a tejben a kakaót és cukrot feloldjuk, felfőzzük, kicsit hagyjuk sűrűsödni, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat.

3 megjegyzés:

napmátka írta...

Ez valami csodaszép - és párom imádja az ananászt (is...:) Köszi!

Niki írta...

csokoládés könyv? mi a címe? :)
fincsi süti lehetett, bele harapnék most egy nagyot! :)

Csibe írta...

Napmátka, köszönöm szépen!

Niki, Csokoládés finomságok aranykönyve - a könyv címe....jajjjj, annyira jó receptek vannak benne.