2009. október 21., szerda

Rizs kínai módra

Ismét egy egyszerűen elkészíthető egytálétel. Rizses dolgot aránylag ritkán csinálok, pedig szeretjük. Az alábbi receptet szintén a TV paprikában találtam.


Hozzávalók: 2 ek barna cukor, 0,6 dl szójaszósz, 30 dkg csirkemellfilé, 1 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 csilipaprika, 3 dkg gyömbér, 4 szelet baconszalonna, 1 db zöld v. piros kaliforniai paprika, 25 dkg hosszú szemű v. jázmin rizs, 4 dl víz, 1 szál újhagyma
A cukrot a szójaszósszal elkeverjük, majd a kockára vágott húst egy órán keresztül pácoljuk benne.
Az olajon a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát, az apróra vágott bacont, a csilit, a felszeletelt gyömbért 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel, majd a hússal együtt főzzük. Apróra vágott újhagymával tálaljuk.

5 megjegyzés:

szepyke írta...

Csibe, ez a kép tökéletes lett!
Komolyan mondom, könyvbe való darab!
Gratulálok!

Csibe írta...

Szepyke, zavarba hozol :) köszi!

Ottis írta...

Csibe, nézz be hozzám!

napmátka írta...

Nagyon szeretem a kínai ételeket, ehhez is azonnal kedvet csináltál, köszi!

Csibe írta...

Napmátka, azóta már újból el "kellett" készítenem ;)