2009. október 9., péntek

Csillagtök üvegbe zárva

Idén próbáltuk először, - mint kiderült - nem utoljára. Finom, ropogós savanyúság.


Hozzávalók: csillagtök, fokhagyma, víz, só, cukor, ecet
A tököket meghámozzuk, csíkokra vágjuk, majd üvegbe tesszük, a fokhagymát a tökdarabkák közé tesszük . Felöntjük az ecetes vízzel, és jól lezárjuk az üveget.
Mennyiséget nem írok, az arányokat mindenki ízlése szerint variálhatja.

6 megjegyzés:

szepyke írta...

Mihez fogjátok enni?

Csibe írta...

Szepyke, amihez passzol a savanyúság ;) (paprikás krumpli, krumplis tészta, ilyen-olyan husikák, stb.)

napmátka írta...

Erre nagyon kíváncsi vagyok, van is csillagtököm:)

Csibe írta...

Napmátka, én meg kíváncsi vagyok, hogy ízlik-e majd ;)

hajed írta...

Szia!
Nézz be légyszi' Edith konyhájába, van ott neked valami!:)

napmátka írta...

Most nézem csak, hogy milyen klassz a fejléced (is!)