Idén próbáltuk először, - mint kiderült - nem utoljára. Finom, ropogós savanyúság.
Hozzávalók: csillagtök, fokhagyma, víz, só, cukor, ecet
A tököket meghámozzuk, csíkokra vágjuk, majd üvegbe tesszük, a fokhagymát a tökdarabkák közé tesszük . Felöntjük az ecetes vízzel, és jól lezárjuk az üveget.
Mennyiséget nem írok, az arányokat mindenki ízlése szerint variálhatja.
6 megjegyzés:
Mihez fogjátok enni?
Szepyke, amihez passzol a savanyúság ;) (paprikás krumpli, krumplis tészta, ilyen-olyan husikák, stb.)
Erre nagyon kíváncsi vagyok, van is csillagtököm:)
Napmátka, én meg kíváncsi vagyok, hogy ízlik-e majd ;)
Szia!
Nézz be légyszi' Edith konyhájába, van ott neked valami!:)
Most nézem csak, hogy milyen klassz a fejléced (is!)
Megjegyzés küldése