Ahogy nálunk készül. Zselés cukorral lazán felturbózva ;)
Hozzávalók: 5 db tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg langyos vaj, 3-4 ek rum, 4 ek rétesliszt, 10-10 dkg durvára vágott dió, mazsola, aprított csokoládé, aszalt gyümölcs (ízlés szerint variálható)
A tojás sárgáját a cukorral, vajjal és a rummal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztbe forgatott diót, mazsolát, stb. Belekeverjük a lisztet is, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. A masszát őzgerinc formába öntjük, amit előzőleg vajjal jól kikenünk, vastagon megszórtuk porcukorral. Langyos sütőben (kb. 150-160 fokon) kb. 45 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt csokoládéval bevonjuk.
Felvágott zselés cukor is került bele.
11 megjegyzés:
Nagyon megkívántam, még így az ünnepek után is..., amúgy is farsang van, tart még az eszem-iszom!:)
Az a zselés cukor hatalmas ötlet! :)
óóóó istenem, hát én ezt boldogan megenném most azonnal.. juj de megkívántam.:-)
a zselés cukor nekem is bejön! :) nem szeretem annyira a gyümölcskenyeret, pont a szárazsága miatt, de így biztosan "szaftosabb" :D
Nagyon szép!
Erről a szépségről az őzgerinc jutott eszembe.
Anyukám keresztanyja folyton azt csinálta, és mi szinte minden 2. héten kaptunk egy egész rudat.
Abban volt sok sok színes zselécukor kocka, és nagyon szerettem. :)
Napmátka, alkalmat lehet találni ;)
Flat Cat, ugye? köszi.
Pepper, nyugodtan szolgáld ki magad!
Niki, tényleg nem száraz.
Puszedli, köszi!
Raindrop, mi is nagyon szeretjük. Jó, amikor egy-egy étel kellemes emlékeket csal elő ;)
Nálam is gumicukor kerül bele. Milyen szép ahogy átsüt rajtuk a fény, amikor felszeletelem!:)
Szepyke, de jó ötlet, a gumicukorral is jó barátságban vagyunk ;)
Csodásan néz ki!!!! Azok a színek-mesés!!!
Trini, köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése