2010. január 13., szerda

Karamellaital

Forrón. Egy kis fahéjjal.
Az utóbbi időben igencsak rákattantam a karamellás dolgokra.



Hozzávalók: 1 ek barna cukor, 4 dl tej, őrölt fahéj
A cukrot felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet, kevergetve melegítjük míg az "összeugrott" cukor ismét felolvad. Pohárba töltjük, meghintjük fahéjjal.

11 megjegyzés:

Zsiri írta...

Amellett, hogy nagyon finom, köhögésre és fájó torokra az egyik legjobb gyógyír :-)

mandy tarragon írta...

Amikor először csináltam ilyet, majd frászt kaptam a hangtól, amit a cukor adott, amikor ráöntöttem a tejet :D
Egyébként én is nagyon szeretem :)

Niki írta...

Ez olyasmi mint az én karamellachinóm. :)
Imádom, annyira finom!!
Szép kép lett! ;)

Raindrop írta...

Hát ezt meg kell csináljam. :)
Régen mennyire finom volt a zacskós karamelles tej. Minden reggel azt vettem kaláccsal suliba menet. Aztán úgy elrontották, hogy azóta is csak folyik a nyálam a régi után.

Majd gyere át. :)

Csibe írta...

Zsiri, :) igen, igaz eddig én mézzel tudtam.

Mandy, ijesztő, de megéri :)

Niki, köszi, de kicsit sötét, nem?

Raindrop, próbáld ki, ízleni fog!...már megyek is!

trinity írta...

Mikor gyerek voltam, rá voltam kattanva a karamellás tejre-zacskóban lehetett kapni...Most meg kell főznöm-köszi a tippet!!

Zsiri írta...

Csibe, úgy még hatásosabb is talán :-) Mézzel még sohasem próbáltam, azt hiszem egyik este nekiveselkedem. Olyat is hallottam, hogy tej helyett narancslevet kell betenni és isteni teaízesítőt kap az ember. De az már másik történet :-)

Csibe írta...

Trini, igazán nincs mit ;)

Zsiri, állítólag nyugtat is ;)

Niki írta...

egy kicsit talán lehetne világosítani, de nem zavar. ;)

Lévai Mariann írta...

a laktózmentes tejek elérhetőségének köszönhetően, most már én is ihatok ilyesmit:) fincsi! köszönöm a receptet!

Csibe írta...

Mariann, szívesen, örülök, hogy benéztél!