2010. január 27., szerda

Rakott alma morzsával

Egy morzsás finomság. Először próbáltam, és isteni finom. Gyorsan elkészül, és melegen, ebben az iszonyatos hidegben...hááát, melengető :)


Hozzávalók: 5 db alma (hámozva, szeletelve), 10 dkg vaj, 10 dkg + 1 ek barna cukor, 1 citrom reszelt héja, fél tk fahéj, csipetnyi reszelt szerecsendió, 24 dkg zsemlemorzsa
Az almát 1 ek vajjal, 1 ek barna cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval elkeverve puhára pároljuk, majd pürésítjük (én darabosan hagytam).
A maradék vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a morzsát és a 10 dkg barna cukrot. Alaposan összekeverjük, és megpirítjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A morzsa egyharmadát hőálló tálba terítjük, egyenletesen elosztjuk rajt az alma felét. Erre kerül a morzsa következő harmada, rá a maradék almás keverék, majd a morzsával fejezzük be. Kb. 15-20 percig sütjük, míg a teteje ropogós lesz.

8 megjegyzés:

Szamóca írta...

Hű, idáig érzem az illatát!
Nagyon finom lehet és milyen egyszerű! Ezt azonnal el kell készítenem.
(Szerintem körtéből is fincsi lehet, nem?)

Niki írta...

Biztos finom lehet! Tényleg kell ebbe a hidegbe valami melengető... :)

Csibe írta...

Szamóca, tényleg finom, teljesen rákattantam :) a gyümölcsöt lehet variálni.

Niki, ha nem figyeltem volna oda, még forrón befalom ;)

szepyke írta...

Kérhetek hozzá egy gombóc vaníliafagyit!:)

Zsiri írta...

Hú ebben a hidegben tényleg átfutott rajtam a melegség érzése egy pillanatra a kép láttán:-)

Csibe írta...

Szepyke, tálalva! ;)

Zsiri, ugye. Forró fahéjas alma, hmmm!

Raindrop írta...

No, ideértem! :)

Már tegnap szerettem volna írni, hogy ez az a recept, amit bármikor elő lehet venni szerintem.
Ünnepekkor, vagy egyszerű hétköznap, hidegben, melegben.
Hidegben forrón, nyáron fagyival!
Kicsit a cobbler jut róla eszembe, nagy kedvencem. :)
Morzsásan még sosem készítettem, kifogom végre próbálni. :)
Nagyon szép kép!

Csibe írta...

Raindrop, köszi szépen!
Érdemes kipróbálni, biztosan ízleni fog. Szeretem a cobblert, de ez a morzsás dolog jobban bejön. Szó szerint, az utolsó morzsáig elfogyott :)