Egy morzsás finomság. Először próbáltam, és isteni finom. Gyorsan elkészül, és melegen, ebben az iszonyatos hidegben...hááát, melengető :)
Hozzávalók: 5 db alma (hámozva, szeletelve), 10 dkg vaj, 10 dkg + 1 ek barna cukor, 1 citrom reszelt héja, fél tk fahéj, csipetnyi reszelt szerecsendió, 24 dkg zsemlemorzsa
Az almát 1 ek vajjal, 1 ek barna cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval elkeverve puhára pároljuk, majd pürésítjük (én darabosan hagytam).
A maradék vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a morzsát és a 10 dkg barna cukrot. Alaposan összekeverjük, és megpirítjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A morzsa egyharmadát hőálló tálba terítjük, egyenletesen elosztjuk rajt az alma felét. Erre kerül a morzsa következő harmada, rá a maradék almás keverék, majd a morzsával fejezzük be. Kb. 15-20 percig sütjük, míg a teteje ropogós lesz.
8 megjegyzés:
Hű, idáig érzem az illatát!
Nagyon finom lehet és milyen egyszerű! Ezt azonnal el kell készítenem.
(Szerintem körtéből is fincsi lehet, nem?)
Biztos finom lehet! Tényleg kell ebbe a hidegbe valami melengető... :)
Szamóca, tényleg finom, teljesen rákattantam :) a gyümölcsöt lehet variálni.
Niki, ha nem figyeltem volna oda, még forrón befalom ;)
Kérhetek hozzá egy gombóc vaníliafagyit!:)
Hú ebben a hidegben tényleg átfutott rajtam a melegség érzése egy pillanatra a kép láttán:-)
Szepyke, tálalva! ;)
Zsiri, ugye. Forró fahéjas alma, hmmm!
No, ideértem! :)
Már tegnap szerettem volna írni, hogy ez az a recept, amit bármikor elő lehet venni szerintem.
Ünnepekkor, vagy egyszerű hétköznap, hidegben, melegben.
Hidegben forrón, nyáron fagyival!
Kicsit a cobbler jut róla eszembe, nagy kedvencem. :)
Morzsásan még sosem készítettem, kifogom végre próbálni. :)
Nagyon szép kép!
Raindrop, köszi szépen!
Érdemes kipróbálni, biztosan ízleni fog. Szeretem a cobblert, de ez a morzsás dolog jobban bejön. Szó szerint, az utolsó morzsáig elfogyott :)
Megjegyzés küldése