Frissítő, hűsítő íz, ami ebben a kánikulában kimondottan jól jön.
Hozzávalók: 160 ml narancslé, 120 ml víz, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 dl tejszín, 10 dkg mascarpone, 3 dkg aprított mandulaforgács (elhagyható), 15 ml Cointreau (vagy más narancslikőr), 1 tk narancseszencia (narancsszörppel helyettesítettem)
A narancslevet a vízzel, 10 dkg cukorral összekeverjük. A tojást a maradék cukorral habosítjuk, hozzáöntjük a tejszínt, és állandó kevergetéssel felforraljuk, hűtjük. Hozzáadjuk a narancsos keveréket, a mascarponét, az aromát, összekeverjük és fagyi gépbe tesszük. Kb. 25 perc után hozzáadjuk a mandulát, a likőrt, és kellő állagúra dolgoztatjuk a géppel.
6 megjegyzés:
Szuper ízpárosítás, és így fagyiban külön jó ötlet! A fotód ismét tuti!
Csodásan néz ki!!!
vááá, de jól néz ki!!!
Gratulálok,nagyon guszta:)
Neked milyen típusú a fagyi géped?
Uramatyám, micsoda íze lehetett... Hmmmmmmm...
Szerinted gép nélkül? Érdemes belevágni?
Melinda, köszi szépen!
Ottis, kösziiiii :)
Pepper, :) és finom is!
Szindi, köszi neked is! A gép: Gelataio gc5000 Simac
Viki, szerintem igen, de többször keverd át :))
Megjegyzés küldése