2010. június 13., vasárnap

Mandulás narancsfagyi

Frissítő, hűsítő íz, ami ebben a kánikulában kimondottan jól jön.


Hozzávalók: 160 ml narancslé, 120 ml víz, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 dl tejszín, 10 dkg mascarpone, 3 dkg aprított mandulaforgács (elhagyható), 15 ml Cointreau (vagy más narancslikőr), 1 tk narancseszencia (narancsszörppel helyettesítettem)
A narancslevet a vízzel, 10 dkg cukorral összekeverjük. A tojást a maradék cukorral habosítjuk, hozzáöntjük a tejszínt, és állandó kevergetéssel felforraljuk, hűtjük. Hozzáadjuk a narancsos keveréket, a mascarponét, az aromát, összekeverjük és fagyi gépbe tesszük. Kb. 25 perc után hozzáadjuk a mandulát, a likőrt, és kellő állagúra dolgoztatjuk a géppel.

6 megjegyzés:

Melinda írta...

Szuper ízpárosítás, és így fagyiban külön jó ötlet! A fotód ismét tuti!

Ottis írta...

Csodásan néz ki!!!

Doctor Pepper írta...

vááá, de jól néz ki!!!

szindi írta...

Gratulálok,nagyon guszta:)
Neked milyen típusú a fagyi géped?

Chef Viki írta...

Uramatyám, micsoda íze lehetett... Hmmmmmmm...

Szerinted gép nélkül? Érdemes belevágni?

Csibe írta...

Melinda, köszi szépen!

Ottis, kösziiiii :)

Pepper, :) és finom is!

Szindi, köszi neked is! A gép: Gelataio gc5000 Simac

Viki, szerintem igen, de többször keverd át :))