Egy könnyű kis desszert.
Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, 2,5 dkg cukor, 6 g zselatin
A tejet, a tejszínt a vaníliás cukorral felforraljuk. A cukorral elkeverjük a zselatint, és a tűzről levett tejszínhez keverjük. Langyosra hűtjük. Pohárba, vagy hideg vízzel kiöblített tálkába töltjük. Fóliával lefedjük, és lehűtjük (kb. 3-4 óra).
Eperöntet: ízlés szerinti mennyiségben - az epret a cukorral összeforraltam, villával kicsit összetörtem, és szűrőn átpasszíroztam.
6 megjegyzés:
panna cotta-t már régóta szeretnék készíteni. Lehet "kölcsönveszem" a recepted! ;)
Az eperrétegedhez hasonlóval szeretnék készíteni valamikor epres tiramisut, csak még pluszban mentával ízesítve, meg gyümölcsdarabokkal...majd meglátjuk milyen lesz. :)
Hát ez a fotód is gyönyörű! A panna cotta pedig mindig jöhet!
Én már nem is veszek epret, valahogy elég volt belőle. Panna cotta-ból viszont sosem elég.. ide is jöhetne! ;)
MÁK, csak nyugodtan :)
Az az "epermisu" biztosan finom lesz, majd meglesem :)
Melinda, köszi szépen...én is így vagyok vele, jöhet bármikor :)
Puszedli, van még egy kis epres, ami még felkerül, aztán kifújt :)
huu, de gyönyörű fotó!!! na és meg is bírnám enni...
Pepper, kösziiii :))
Megjegyzés küldése