2010. június 8., kedd

Panna cotta epres réteggel

Egy könnyű kis desszert.


Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, 2,5 dkg cukor, 6 g zselatin
A tejet, a tejszínt a vaníliás cukorral felforraljuk. A cukorral elkeverjük a zselatint, és a tűzről levett tejszínhez keverjük. Langyosra hűtjük. Pohárba, vagy hideg vízzel kiöblített tálkába töltjük. Fóliával lefedjük, és lehűtjük (kb. 3-4 óra).
Eperöntet: ízlés szerinti mennyiségben - az epret a cukorral összeforraltam, villával kicsit összetörtem, és szűrőn átpasszíroztam.

6 megjegyzés:

MÁK írta...

panna cotta-t már régóta szeretnék készíteni. Lehet "kölcsönveszem" a recepted! ;)

Az eperrétegedhez hasonlóval szeretnék készíteni valamikor epres tiramisut, csak még pluszban mentával ízesítve, meg gyümölcsdarabokkal...majd meglátjuk milyen lesz. :)

Melinda írta...

Hát ez a fotód is gyönyörű! A panna cotta pedig mindig jöhet!

Puszedli írta...

Én már nem is veszek epret, valahogy elég volt belőle. Panna cotta-ból viszont sosem elég.. ide is jöhetne! ;)

Csibe írta...

MÁK, csak nyugodtan :)
Az az "epermisu" biztosan finom lesz, majd meglesem :)

Melinda, köszi szépen...én is így vagyok vele, jöhet bármikor :)

Puszedli, van még egy kis epres, ami még felkerül, aztán kifújt :)

Doctor Pepper írta...

huu, de gyönyörű fotó!!! na és meg is bírnám enni...

Csibe írta...

Pepper, kösziiii :))