2010. június 16., szerda

Crema ice-cream

azaz, egy fantasztikusan finom vanília fagyi. A hétvégén ettük gyümölcslevesben, ettük tölcsérből, és "ittuk" jegeskávéban.


Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 12 dkg cukor, 10 dkg mascarpone, 5 tojássárgája, 2-3 csepp vanília aroma vagy 1 vaníliarúd
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a tej felével közepes lángon kicsit besűrítjük, majd lehűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a többi tejet, tejszínt, mascarponét, az aromát, és alaposan összekeverjük. A krémet fagyi gépben, vagy fagyasztóban hűtjük.

8 megjegyzés:

Chef Viki írta...

A jegeskávés verzióra vágyom per pillanat :-)

Szuper!

Pocak Panna írta...

Igen, én is tudnám jegeskávéban élvezni! yummmmm! Szépek a képek!

Doctor Pepper írta...

hűűű, szuperjól néz ki, a virágos kép meg nagyon hangulatos.

Csibe írta...

Viki, Panna, köszi szépen! Szívesen megkínállak benneteket :))

Pepper, örülök, hogy tetszik!! :)

Reni írta...

hú, jegeskávé vaníliafagyival! idevele! :))

duende írta...

Csibe, olyan isteni fagyikat gyártasz... egyik jobb mint a másik! :) és a képek... nagyon fantasztikusak! :)

Édes és Keserű írta...

Jegeskávé.... imádom. Bár éppen október közepén érzem magam ebben a fantasztikus melegben, azért egyet meginnék

Csibe írta...

Reni, :) most már "késő" van, de holnap kaphatsz :)

Duende, és még nincs vége :)

Édes és Keserű, egy igazán finom jegeskávéra bármikor vevő vagyok :)