azaz, egy fantasztikusan finom vanília fagyi. A hétvégén ettük gyümölcslevesben, ettük tölcsérből, és "ittuk" jegeskávéban.
Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 12 dkg cukor, 10 dkg mascarpone, 5 tojássárgája, 2-3 csepp vanília aroma vagy 1 vaníliarúd
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a tej felével közepes lángon kicsit besűrítjük, majd lehűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a többi tejet, tejszínt, mascarponét, az aromát, és alaposan összekeverjük. A krémet fagyi gépben, vagy fagyasztóban hűtjük.
8 megjegyzés:
A jegeskávés verzióra vágyom per pillanat :-)
Szuper!
Igen, én is tudnám jegeskávéban élvezni! yummmmm! Szépek a képek!
hűűű, szuperjól néz ki, a virágos kép meg nagyon hangulatos.
Viki, Panna, köszi szépen! Szívesen megkínállak benneteket :))
Pepper, örülök, hogy tetszik!! :)
hú, jegeskávé vaníliafagyival! idevele! :))
Csibe, olyan isteni fagyikat gyártasz... egyik jobb mint a másik! :) és a képek... nagyon fantasztikusak! :)
Jegeskávé.... imádom. Bár éppen október közepén érzem magam ebben a fantasztikus melegben, azért egyet meginnék
Reni, :) most már "késő" van, de holnap kaphatsz :)
Duende, és még nincs vége :)
Édes és Keserű, egy igazán finom jegeskávéra bármikor vevő vagyok :)
Megjegyzés küldése