2010. augusztus 27., péntek

Túrós palacsinta pirított mandulával

Hazaérkezésünk után palacsintát kívántunk, mégpedig túrósat.
Semmi extra, annyiban készült másképpen, hogy a töltelékre feltekerve került rá egy-egy kanál tejföl, és egy adag pirított szeletelt mandula.


Különösebben nem is részletezném :)
A palacsintákat megtöltöttem túró, tejföl, vaníliás cukor, fahéj, citrom reszelt héja - keverékkel, hőálló tálba tettem, majd mindegyik palacsintára egy-egy kanál tejfölt kentem. Sütőben kb. 15 perc alatt megpirítottam, és végül megszórtam pirított szeletelt mandulával és porcukorral.

11 megjegyzés:

Ottis írta...

Szép!

Bianka írta...

Csodás nagyon finom lehet

Latsia írta...

Nagyon guszták, jól jönnének most reggelire!:-)

trinity írta...

Nem tudok dönteni, hogy szebb, mint amilyen finom, vagy finomabb, mint amilyen szép :) A viccet félretéve: megint igazi "Csibés" a fotó, a palacsinta meg szuper!!

Csibe írta...

Ottis, köszi!

Bianka, igen, tényleg az :)

Latsia, nagyon köszi!

Trinity, aranyos vagy! Jót mosolyogtam :))

Zsiri írta...

Nagyon szép lett a kép, a palacsintalanok is biztosan finomak!

Raindrop írta...

(Raindrop furakszik)
Remélem maradt még minimum 3 db!
Alább nem adom!
Gyönyörű fotó! :)

Csibe írta...

Raindrop, már készítem is!...frissen az igazi! :)

MÁK írta...

fúúú de jól néz ki! túrós palacsinta nálam best of a házi baracklekváros mellett :) a mandula jó ötlet!!! :)

Kancellár írta...

A mi változatunk:
tejföllel megkenés után cukrozott kakaót (nem a nyuszis, hanem kikevert) szórunk rá és úgy a sütőbe, isenien ropogós lesz.
Niki

Csibe írta...

MÁK, köszi, nálunk is nagy kedvenc (mindkettő) :))

Niki, nagyon jó ötlet, köszi!