2010. szeptember 22., szerda

Csábos almatorta

Több évig elő sem vettem a 101 torta és sütemény c. könyvemet, most meg már a harmadik süti készült el belőle. És nem az utolsó.
Az alábbi tortát is gyorsan össze lehet állítani, kicsit több idő a sütéshez kell, de az elfogyasztása is pillanatok alatt megy. Tele van finomsággal - alma, dió, datolya, fahéj, baracklekvár - szerintem igazán jó társítás.



A recepten egy kicsit módosítottam.
Hozzávalók: 22 dkg vaj, 3 db tojás, 35 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 2 tk őrölt fahéj, 17 dkg nádcukor, 3 db közepes alma (meghámozva), 10 dkg datolya (kimagozva, darabokra vágva), 10 dkg dió (durvára vágva), 3 ek baracklekvár
A vajat olvasszuk fel, és ha kihűlt a tojásokkal keverjük össze.
A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a cukrot egy tálban keverjük össze.
Vágjuk 2 almát nagyobb darabokra, és a datolyával, dió felével együtt keverjük a lisztbe.
Öntsük a vajas tojásos keveréket a liszthez, dolgozzuk össze, és kanalazzuk egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformába.
A maradék almát vágjuk vékony szeletekre, rakjuk a tortára, és szórjuk rá a maradék diót.
Előmelegített sütőben (180 fok, légkeverés 160 fok)süssük kb. 50-60 percig.
Hagyjuk a formában kb. 5 percig, majd vegyük ki, és a felmelegített lekvárral kenjük meg a tetejét.

20 megjegyzés:

Doctor Pepper írta...

:) a limoncellos szilvatorta is benne van, feltétlenül próbáld ki!! isteni finom. tavaly írtam is róla asszem.. fantasztikus!

A kép meg megint gyönyörű!

Névtelen írta...

Hmmmmmmm hát ez nagyon szépséges!! Imádom az alma és a dió párosítását!

Névtelen írta...

Ez olyan szinten ínycsiklandozó, és gyönyörű (a fotó is!)hogy meg kell dicsérnem! Rozi

Anazar írta...

Nem csak csábos, csinos is!

chriesi írta...

Ez gyönyörűséges!! Olyan mint egy régi festmény.

Puszedli írta...

Ó, Csibe! A bűnbe viszel ezekkel a finomságokkal.. Pedig elhatároztam egy időre elhatárolódok az édességektől, de így nem fog menni!

Hiper-szuper gyönyörű, a legszívesebben most jól beleharapnék a képernyőbe. :)

Reni írta...

Te aztán ontod a finomságokat! nagyon szép!

Csibe írta...

Ildy, hamarosan megyek!

Doki, huh, jól hangzik, meg is nézem!

Panna, Te is? Én is! :))

Rozi, nagyon köszi!

Anazar, örülök :)

Puszedli, ne is mond, nekem is le kellene állnom, de ha egyszer nem megy :) ...és nagyon szépen köszönöm!!!

Reni, ...és csipegetem is ;)

Csibe írta...

Chriesi, de jó, köszönöm!!! Örülök!

Ildinyó írta...

Nagyon szép és nagyon guszta! Imádom a datolyát! Muszáj lesz kipróbálnom... ezt is! :) És csak gyűlnek, gyűlnek a receptek... :D

Chef Viki írta...

Azt a betyár hétszázát! Micsoda illat- és ízorgia!

A fotó egy álom...

Zsiri írta...

Csodás fotó, mint mindig :)
Jó kis almás recept, jókor jött, a hétvégén fogjuk szedni a fánkat. Apukám meg almássüti-mániás, azt hiszem meglepem vele :)

Bianka írta...

Engem teljes mértékben elcsábított

Csibe írta...

Ildinyó, köszi! Nálam is annyi recept van már felhalmozni, hogy azt sem tudom melyiknek álljak neki.

Viki, aztaaaa de köszi! :)

Zsiri, remélem ízleni fog! Tálalásnál érdemes egy kis lekvárt is adni hozzá.

Bianka, :)) minket is!

Ami írta...

WOW! Ide vele! :)

Csibe írta...

Ami, igenis, értettem! :)

trinity írta...

De még mennyire csábos:)))) Fincsi lehetett..Ez már amolyan őszi-téli torta-nagyon szeretem ezeket is! A fotó megint ámulatba ejtett!!

Csibe írta...

Trinity, aranyos vagy köszi! Igen, ez már az ősz :)

Zsuzsi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zsuzsi írta...

Szia Csibe! A torta a sütöben, egy kérdésem lenne csak: nekem nagyon sürü lett a tésztája, löttyintettem bele egy kis tejet. Szerinted? Pusz. Zsuzska ( a vegyesboltból)