2010. szeptember 9., csütörtök

Csokis gesztenyés piskóta

Sütés nélküli édesség, mégis türelmetlenül szoktam várni, hogy ki(le)hűljön, szeletelhessem, és adhassam mellé a tejszínhabot.
Amire a készítés közben vigyázni kell, hogy a gesztenyekrém kóstolgatását nehogy túlzásba vigyük.



Hozzávalók: kb. 24 db babapiskóta, 3-4 dl tej, 1-2 ek rum, 50 dkg gesztenyemassza, 10 dkg vaj, ízlés szerint cukor, 1-2 ek rum, 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj
Egy őzgerinc formát nagyon vékonyan kivajazunk, és kibéleljük sütőpapírral.
A babapiskótákat megforgatjuk a rumos tejben, és szorosan egymás mellé rakva kibéleljük a formát.
A gesztenyét a vajjal, a cukorral, és a rummal alaposan kikeverjük, és a pikótára kenjük. A gesztenyekrémet is befedjük babapiskótával, majd alaposan lehűtjük.
A csokit vízgőzben felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és a piskótára kenjük.
Tejszínhabbal tálaljuk.

17 megjegyzés:

szepyke írta...

Első vagyok, első vagyok! Viszem az egészet!:)))

Senkinek nem hagyok! Végre gépnél vagyok, és látom, amikor posztolsz és rögtön tudtam is jönni!:)))
Csomagolnád?

Névtelen írta...

Szia!
Szerinted a krémet lehetne pl. tejszínnel lazítani? Valahogy az én ízlésemnek túl töménynek tűnik a gesztenye-vaj-cukor hármas, de a forma (hasáb, csokival leöntve) nagyon tetszik.
Adri

Ildy írta...

Jaj Szepyke, ne legyél már ilyen izé!:)
Ez most odatett a nyálmirigyeimnek:)

Raindrop írta...

Naaaaaaaaaa!
Nehogy elvigye Szepyke az egészet!
Legalább a legszélét hadd tartsam meg!

Hú, brutális. :)

Bianka írta...

Nem bírsz magaddal, újra egy süti, amit kénytelen vagyok elkészíteni :)))
Istenien néz ki

Csibe írta...

Lányok, mielőtt egymásnak estek, közlöm, hogy jut mindenkinek!...csomagolva, helyben fogyasztva, ahogy szeretnétek!

Szepyke, örülök, hogy látlak!!! hihihi

Adri, a tejszín még finomabbá teszi! Köszi!

Ildy, nyálcsorgatós, ugye?! :)

Raindrop, brutál mind ízre, mind kalóriára :)

Bianka, köszi! Általában nem szoktam bírni magammal :)

szepyke írta...

Nem, ez nem ér!
Végre egyszer ideértem időben (milyen szerencse, hogy még éjjel is tördelek...) és erre más is kaphat?
Nem, nem! Enyém az egész, sajnálom!

:))))
Akkor kérném csomagolni!:)

Csibe írta...

:)) na jó, a "tördelők" kapnak egy egész rudat!
Így jó lesz? :)

szepyke írta...

Öööööö, megbeszélem magammal....

Szepy, jó lesz egy rúd?
Egy egész, vagy már valaki vágott belőle?
Nem, egy egész! Csibe mondta, hogy a tördelők kapnak egy egészet!
A tördelők? De kit érdekel a többi tördelő, nekem kell és kész!
Ok, de jó lesz?
Jó, legyen, rábeszéltél...

:DD

Ok, Csibe, megbeszéltem magammal, jöhet!:)

duende írta...

Hú, ez nekem való! Én is vittem! :)

Thrini írta...

Én már nem is álmodom arról, hogy jut belőle....:)

Csibe írta...

Szepyke, igenis, értettem, megy a rudacska :)

Duende, ha szereted az igazán gesztenyés dolgokat, akkor ízleni fog :)

Thrini, nagy adaggal készültem, bőven jut neked is :)

trinity írta...

Látom, morzsa sem maradt-nem is csodálom! Ilyesmit én is készítettem és mondhatom, eszméletlen jó-el tudom képzelni és csorog a nyálam!!!!
Mellesleg gyönyörű is!!!

Puszedli írta...

Én is vittem! :)

Ha egyszer végre bejutok a konyhába, szerintem diós krémmel valami hasonlót fogok készíteni.

Csibe írta...

Trinity, köszi szépen!

Puszedli, már én várom, hogy bejuss a konyhába!!!
Imádom a diós dolgokat (is) :))

Melinda írta...

Úgy látom én már itt mindent lekéstem, de legalább az ötletet vihetem. Csodásan néz ki, és pont következik a gesztenyszezon!

Csibe írta...

Melinda, köszi szépen! Csak szólj és már csinálom is a következő adagot :)