Sütés nélküli édesség, mégis türelmetlenül szoktam várni, hogy ki(le)hűljön, szeletelhessem, és adhassam mellé a tejszínhabot.
Amire a készítés közben vigyázni kell, hogy a gesztenyekrém kóstolgatását nehogy túlzásba vigyük.
Hozzávalók: kb. 24 db babapiskóta, 3-4 dl tej, 1-2 ek rum, 50 dkg gesztenyemassza, 10 dkg vaj, ízlés szerint cukor, 1-2 ek rum, 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj
Egy őzgerinc formát nagyon vékonyan kivajazunk, és kibéleljük sütőpapírral.
A babapiskótákat megforgatjuk a rumos tejben, és szorosan egymás mellé rakva kibéleljük a formát.
A gesztenyét a vajjal, a cukorral, és a rummal alaposan kikeverjük, és a pikótára kenjük. A gesztenyekrémet is befedjük babapiskótával, majd alaposan lehűtjük.
A csokit vízgőzben felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és a piskótára kenjük.
Tejszínhabbal tálaljuk.
17 megjegyzés:
Első vagyok, első vagyok! Viszem az egészet!:)))
Senkinek nem hagyok! Végre gépnél vagyok, és látom, amikor posztolsz és rögtön tudtam is jönni!:)))
Csomagolnád?
Szia!
Szerinted a krémet lehetne pl. tejszínnel lazítani? Valahogy az én ízlésemnek túl töménynek tűnik a gesztenye-vaj-cukor hármas, de a forma (hasáb, csokival leöntve) nagyon tetszik.
Adri
Jaj Szepyke, ne legyél már ilyen izé!:)
Ez most odatett a nyálmirigyeimnek:)
Naaaaaaaaaa!
Nehogy elvigye Szepyke az egészet!
Legalább a legszélét hadd tartsam meg!
Hú, brutális. :)
Nem bírsz magaddal, újra egy süti, amit kénytelen vagyok elkészíteni :)))
Istenien néz ki
Lányok, mielőtt egymásnak estek, közlöm, hogy jut mindenkinek!...csomagolva, helyben fogyasztva, ahogy szeretnétek!
Szepyke, örülök, hogy látlak!!! hihihi
Adri, a tejszín még finomabbá teszi! Köszi!
Ildy, nyálcsorgatós, ugye?! :)
Raindrop, brutál mind ízre, mind kalóriára :)
Bianka, köszi! Általában nem szoktam bírni magammal :)
Nem, ez nem ér!
Végre egyszer ideértem időben (milyen szerencse, hogy még éjjel is tördelek...) és erre más is kaphat?
Nem, nem! Enyém az egész, sajnálom!
:))))
Akkor kérném csomagolni!:)
:)) na jó, a "tördelők" kapnak egy egész rudat!
Így jó lesz? :)
Öööööö, megbeszélem magammal....
Szepy, jó lesz egy rúd?
Egy egész, vagy már valaki vágott belőle?
Nem, egy egész! Csibe mondta, hogy a tördelők kapnak egy egészet!
A tördelők? De kit érdekel a többi tördelő, nekem kell és kész!
Ok, de jó lesz?
Jó, legyen, rábeszéltél...
:DD
Ok, Csibe, megbeszéltem magammal, jöhet!:)
Hú, ez nekem való! Én is vittem! :)
Én már nem is álmodom arról, hogy jut belőle....:)
Szepyke, igenis, értettem, megy a rudacska :)
Duende, ha szereted az igazán gesztenyés dolgokat, akkor ízleni fog :)
Thrini, nagy adaggal készültem, bőven jut neked is :)
Látom, morzsa sem maradt-nem is csodálom! Ilyesmit én is készítettem és mondhatom, eszméletlen jó-el tudom képzelni és csorog a nyálam!!!!
Mellesleg gyönyörű is!!!
Én is vittem! :)
Ha egyszer végre bejutok a konyhába, szerintem diós krémmel valami hasonlót fogok készíteni.
Trinity, köszi szépen!
Puszedli, már én várom, hogy bejuss a konyhába!!!
Imádom a diós dolgokat (is) :))
Úgy látom én már itt mindent lekéstem, de legalább az ötletet vihetem. Csodásan néz ki, és pont következik a gesztenyszezon!
Melinda, köszi szépen! Csak szólj és már csinálom is a következő adagot :)
Megjegyzés küldése