2010. szeptember 3., péntek

Finom keksz fehércsokoládé-cseppekkel

Finom keksz teához, kávéhoz, és csak úgy.


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 18 dkg süthető fehércsokoládé-lencse (érdemes összetörni, így könnyebb lesz szeletelni), 1 tk sütőpor, 12 dkg vaj, 4 ek napraforgóolaj, 15 dkg nádcukor, 1 tojás, fél tk vanília aroma, 10 dkg dió (ledarálva), csipetnyi só,
A lisztet a sütőporra, és a sóval vegyítsük össze.
A vajat a nádcukorral, és az olajjal keverjük sima krémmé. Adjuk hozzá a felvert tojást, és az aromát.
Lazán dolgozzuk össze a lisztes keverékkel, csokilencsével, és a dióval.
A tésztából sodorjunk egy 18 cm-es rudat, csomagoljuk fóliába, és fél órára tegyük a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A behűtött tésztarudat vágjuk fel kb. fél cm-es korongokra, és helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süssük kb. 10-15 percig, míg kicsit megpirulnak.
Recept: Csokoládés finomságok

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodás a keksz, de az új blogruha is nagyon elegáns

Csibe írta...

Bianka, köszi, kedves vagy! :)

trinity írta...

Bizony, bizony....jön a keksz-szezon a délutáni, esti teákhoz. Mentem is a receptet, köszi, nagyon kívánatos!!

Csibe írta...

Trinity, nálam folyamatosan keksz-szezon van ;)

Névtelen írta...

Szia!
Tényleg nagyon jól néz ki
Hol vetted a fehér csoki cseppeket?