Egy ötlet a húsvéti sonka elkészítéséhez. Kicsivel igényel csak több munkát, a "csak" vízben főzött társánál. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
2 kg-os sonka
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1 teáskanál koriander
1 teáskanál kakukkfű
2 evőkanál olaj
Mázhoz:
5 evőkanál narancslé
3 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
A fokhagymát felaprítjuk, és a sóval, a borssal, a korianderrel, a kakukkfűvel, valamint az
olajjal összekeverjük.
A sonkát megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és a fűszeres olajjal bekenjük. Kb. 2-3 órát
hagyjuk állni, majd tepsibe (vagy hőálló tálba) helyezzük, és kb. 3 dl vizet öntünk alá.
Alufóliával letakarjuk, és a sütőben 170 fokon kb. 90 percig pároljuk.
A fóliát eltávolítjuk, és éles késsel a sonka bőrös részét bevagdossuk.
A máz hozzávalóit összekeverjük, és a sonka bevagdosott részét megkenjük vele.
Visszatesszük a sütőbe és háromszor, négyszer 15 percenként megkenjük a mázzal, és pirosra sütjük.
9 megjegyzés:
Szia Csibe,
Nézz majd behozzám légyszíke:)))
Jól hangzik! Kellemes ünnepeket!
Nagyon guszta!
Torna után dög éhesen nem kéne ilyeneket nézegetnem. :)))
Gabi, megyek!
Chriesi, finom is. Köszönöm szépen, neked is boldog nyuszit!
Zsiri, köszi szépen!
Vera, nyugodtan! A kenyér helyett válassz hozzá zöldséget, tojást, és eheted bátran! :)
Hasonlót akarok én is, csak juharsziruppal!
Húh, de jól néz ki...Cserebere egy kis pastierára? Hmm??? Sósat ennék:)) Persze böjt van, Csibe, te akkor most provokatíve kínzol???:DD
ja, nem félek én a kenyértől, csak PONT ettem volna a sonkádból :DDD
Ottis, izgalmasan hangzik!
Trinity, igen, én már csak ilyen vagyok :))
Bianka, köszönöm!!
Vera, jöhetsz, hamarosan készül a következő adag!
Megjegyzés küldése