Az alábbi Narancsos tojáslikőrrel szeretnék mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánni!
Hozzávalók:
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
2 dl tejszín (édes)
2 evőkanál narancslikőr (vagy narancslé)
1,5 dl fehér rum
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és vízgőz felett folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a narancslikőrt és a fehér rumot.
Üvegbe töltjük, és jól lehűtjük.
Tipp: ha nem édes tejszínt használunk, akkor a porcukor mennyiségét ízlés szerint
növelhetjük.
Reszelt narancshéjat is hozzákeverhetünk.
Fehér rum helyett adhatunk hozzá vodkát, tiszta alkoholt, vagy olyan szeszes italt, ami semleges ízű.
13 megjegyzés:
Boldog Csibét!!
Hú, de érdekes! Eszembe nem jutott volna.. :)
Boldog húsvétot!
Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hány dl lesz belőle?
Neked is boldog Nyulat! :)
üdv.Juharszirup
Szééép! És persze biztosan nagyon finom is. :))
Boldog nyuszit neked is! :)
Anazar, köszi :))
Puszedli, :) köszönöm szépen, és nektek is!!
Juharszirup, kb, 4,5-5 dl lesz belőle, de lehet kicsit hígabbra csinálni, mert jól besűrűsödik.
Egycsipet, köszi szépen, finom krémes :)
Ebből most hörpintenék Csibe, ugye nekem is töltöttél?
Olyan hangulatos fotó...nagyon el tudnám képzelni címlapképként egy menő gasztromagazinon!
Kellemes Ünnepeket :)
Kérek belőle :) Boldog Húsvétot neked Csibe és a családodnak is!
Boldogságos Húsvétot kívánok!
Nagyon hangulatos a fotó! :)
Fantasztikusan néz ki!!! Boldog ünnepet Neked is!
Boldog húsvétot Neked is!
Gyönyörű a fotó, tökéletes húsvéti csendélet, nagyon teszik a hangulata! És a receptet is díjazom! ;)
Köszönjük a jókívánságot, Nektek is áldott húsvétot kívánok!
Lányok, aranyosak vagytok! Remélem nektek is kellemesen teltek a nyuszis napok!
Megjegyzés küldése